به گزارش اکوایران، اوپک‌پلاس در ماه آینده میلادی تولید نفت خود را سریع‌تر از حد انتظار افزایش خواهد داد، چراکه این گروه به رهبری عربستان سعودی قصد دارد با بهره‌گیری از تقاضای قوی تابستانی، سهم بازار خود را پس بگیرد.

به نوشته بلومبرگ، هشت عضو کلیدی این ائتلاف روز شنبه (14 تیر) در یک کنفرانس ویدیویی توافق کردند که عرضه را به میزان 548 هزار بشکه در روز افزایش دهند؛ اقدامی که این گروه را در مسیر لغو لایه جدیدی از کاهش تولید قرار می‌دهد، آن‌هم یک سال زودتر از برنامه‌ریزی اولیه. این کشورها پیش‌تر برای ماه‌های می، ژوئن و جولای افزایش تولید 411 هزار بشکه‌ای را اعلام کرده بودند که خود سه برابر سریع‌تر از برنامه قبلی بود و معامله‌گران نیز انتظار داشتند که برای ماه آگوست همین میزان افزایش حفظ شود.

افزایش اخیر، ادامه چرخش چشمگیر در استراتژی سازمان کشورهای صادرکننده نفت و شرکایش محسوب می‌شود؛ چرخشی که امسال به کاهش قیمت نفت کمک کرده است. از آوریل به این‌سو، این گروه از سال‌ها کنترل تولید عبور کرده و شیرهای نفت را باز کرده است؛ اقدامی که بازار نفت را غافلگیر و پرسش‌هایی درباره استراتژی بلندمدت این گروه ایجاد کرده است.

دبیرخانه مستقر در وین اوپک در بیانیه‌ای گفت تصمیم روز شنبه بر پایه چشم‌انداز باثبات اقتصادی جهانی و بنیادهای سالم بازار در شرایط کنونی که در ذخایر پایین نفت بازتاب یافته‌اند، اتخاذ شده است.

به گفته منابع مطلع که نخواستند نامشان فاش شود، این کارتل نفتی در نشست بعدی خود در 3 آگوست، احتمالا بررسی خواهد کرد که آیا افزایش دیگری به میزان حدود 548 هزار بشکه در روز در سپتامبر انجام دهد یا خیر؛ این افزایش، گام نهایی در جهت احیای 2.2 میلیون بشکه کاهش عرضه‌ای خواهد بود که در سال 2023 اعلام شده بود. فراتر از آن، مشخص نیست که آیا اوپک‌پلاس به سراغ لایه بعدی کاهش‌ها به میزان 1.66 میلیون بشکه از تولید معلق‌شده خواهد رفت یا خیر.

اوپک‌پلاس در حال تزریق نفت به بازاری است که انتظار می‌رود در اواخر سال جاری میلادی دچار مازاد عرضه شود. قیمت آتی نفت برنت در سال 2025 حدود 8.5 درصد کاهش یافته، چراکه تولید نفت در میان اعضای ائتلاف و در سطح جهانی افزایش یافته است؛ در حالیکه جنگ تجاری دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، چشم‌انداز رشد تقاضای آینده را با ابهام مواجه کرده است.

با این حال، بنیادهای بازار نفت در کوتاه‌مدت قوی‌تر به نظر می‌رسند و برخی از نمایندگان گفته‌اند که گروه بخشی از افزایش عرضه را برای بهره‌برداری از تقاضای قوی فصل تابستان در نیم‌کره شمالی تسریع کرده است. پالایشگاه‌های آمریکا بیشترین حجم نفت خام را برای این موقع از سال از زمان 2019 تاکنون مصرف کرده‌اند و قیمت برخی فرآورده‌ها مانند گازوئیل نیز به‌شدت افزایش یافته است.

برخی نمایندگان اوپک‌پلاس دلایل دیگری را نیز برای تغییر استراتژی مطرح کرده‌اند؛ از جمله مجازات اعضایی که بیش‌ازحد تولید کرده‌اند و بازپس‌گیری حجم فروش از دست‌رفته به رقبایی مانند تولیدکنندگان نفت شیل آمریکا. مقام‌ها گفته‌اند که ریاض به‌ویژه مشتاق است تا هرچه سریع‌تر ظرفیت‌های معلق خود را مجددا وارد مدار کند تا سهم بیشتری از بازار را به دست آورد.