بیتکوین، جان دلار و سکه را گرفت؟
بازار طلا و ارز در روز شنبه رنج رو به کاهش دنبال شدند. بازار طلا و ارز شنبه را در حالی آغاز کردند که در هفته گذشته تماما قرمزپوش بودند. قیمت دلار به کانال 87 هزار تومان افتاد، قیمت سکه در کانال 78 میلیون نوسان داد و قیمت طلای آبشده هم با کاهش در مرز حمایت نوسان داد.
وضعیت رنج در بازار طلا و سکه در حالی رقم خورد که متغیر دوم نوسان آنها یعنی قیمت انس طلای جهانی در انتهای هفته صعودی بود و تا 3355 دلار بالا رفت. به عقیده تحلیلگران افزایش انس طلای جهانی به سه موضوع افزایش بدهی آمریکا بعد از تصویب بودجه ترامپ، جنگهای تعرفهای و اختلافات بین ترامپ و جرومی پاول، رئیس کل فدرال رزرو در سیاست کاهش نرخ بهره برمیگردد.
با افزایش قیمت انس طلای جهانی و رنج منفی در بازار طلا و سکه داخل، ارزش ذاتی آنها بالا آمدند و حبابها رژیم گرفتند؛ حباب سکه کاهش یک درصدی داشت و حباب طلای آبشده منفی برآورد شد.
قیمت بیت کوین و سهام آمریکا و اروپا هم با همین دلایل با صعود سقفهای جدیدی به ثبت رساندند. قیمت بیت کوین با افزایش تا 119 هزار دلار بالا رفت اما فعلا در عبور از این سقف ناکام بوده است. برخی عقیده دارند برگشت قیمت بیتکوین به دلیل لیکویید کردن نوسانگیران بزرگ بود. با این صعود، قیمت بیتکوین به ریال به عدد 10 میلیارد تومان رسید.
در مورد بیتکوین تحلیلگران تصور میکنند در روزهای آینده میتواند به سقف جدیدی دست پیدا کند. یک تحلیل تکنیکال در این باره داشت دست به دست میشد که در آن ادعا شده چارت بیتکوین در حال تکمیل الگوی هارمونیک است.
سیگنال کاهش بازار طلا و ارز در بازار آزاد از معاملات پشت خطی شروع شد. تحلیلگران اولین عامل کاهش را به اخبار مذاکراتی ربط میدهند. در انتهای هفته گذشته فاندهایی که به بازار رسید سیگنال به انجام رسیدن دور جدید مذاکرات را داد و با همین عامل، قیمتها جان نوسان نداشتند.
عامل دومی که برای عدم نوسان بازار ارز و سکه عنوان میشود بازگشایی صرافیهای رمزارزی بود. برخی از تحلیلگران تصور میکنند بازگشایی صرافی رمزارز نوبیتکس، از دو مسیر فشار به بازار طلا و ارز وارد کرد؛ اول اینکه با سقفزنی جدید بیتکوین با افزایش عرضه تتر، تقاضا برای بیتکوین زیاد شده که در نتیجه این حرکت فروش تتر زیاد شد و به موجب ان شاهد کاهش قیمت بودیم.
مسیر دومی که از سمت بیتکوین، قلاب نوسان کاهش بازار طلا و ارز شده به شایعاتی برمیگردد که در بازار رمزارز دست به دست میشود. در روزهای اخیر یک شایعه جالب توجه بازار بود که امکان بن شدن داراییهای ایرانیها در صرافیهای رمزارزی ایرانی بالاست. البته اکوایران در رد یا تایید این شایعه دستی ندارد. در کنار این امنیت و نقدشوندگی دارایی هم برای فعالان بازار مهم است که در جنگ 12 روزه سرمایه مردم در صرافی رمزارزی قفل شد.
در ادامه هفته علاوه بر فاند مذاکرات، خبر مکانیسم ماشه هم برای بازار مهم است. در این باره گزارش روزنامه کیهان جالب توجه بود که کاغذ پاره توصیف کرده است. این در حالی بود که عباس عراقچی درمورد فعال شدن مکانیسم ماشه گفته از نگاه ما معادل یک حمله نظامی خواهد بود.
در بازار شنبه قیمت دلار هرات در 87 هزار و 200 تومان شروع به کار کرد و در نیمه اول به سمت 87 هزار و 600 تومان حرکت کرد. در ادامه قیمت دلار هرات با کاهش به سمت کف کانال حرکت داشت و در نهایت در 86 هزار و 900 تومان بسته شد. از منظر معاملهگران اگر اخبار مذاکرات به بازار مخابره شود قیمت دلار هرات میتواند به سمت میانه دامنه 80 هزار تومان حرکت کند.
قیمت دلار تهران در 88 هزار و 50 تومان آغاز به کار کرد و در ادامه بر مدار کاهش بود و به سمت به کف 87 هزار تومان حرکت داشت. قیمت دلار تهران در نهایت در 87 هزار تومان به کار خودش پایان داد. قیمت تتر در روز شنبه در کف کانال 85 هزار تومان معامله شد که نشان میدهد اختلاف دلار تهران و قیمت تتر به دو هزار تومان رسیده است.
قیمت درهم در 23 هزار و 700 تومان بازگشایی کرد و در ادامه نوسان رنجی در پله ششم و هفتم کانال 23 هزار تومان داشت. قیمت درهم در نهایت در 23 هزار و 600 تومان به کار خودش پایان داد. حباب دلاری درهم طی یک هفته معاملاتی گذشته منفی بوده و این میزان در روز شنبه به منفی 329 تومان رسیده است.
قیمت سکه در 78 میلیون و 770 هزار تومان شروع به کار کرد و در ادامه کاهشی دنبال شد. قیمت سکه با کاهش 470 هزار تومانی نسبت به نرخ بازگشایی در نهایت در 78 میلیون و 300 هزار تومان بسته شد. حباب سکه با کاهش یک درصدی به 13 درصد رسید که نشان میدهد قیمت بازاری سکه 9 میلیون و 609 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله میشود.
قیمت طلای آبشده در بالا و در 30 میلیون و 800 هزار تومان شروع به کار کرد و از ابتدا نزولی دنبال شد. قیمت طلای آبشده تا پله اول کانال 30 میلیون پایین آمد و در نهایت در 30 میلیون و 200 هزار تومان بسته شد. حباب طلای آبشده منفی شد و این میزان به منفی 96 هزار تومان رسید که نشان میدهد قیمت بازاری طلا از ارزش ذاتی آن ارزانتر شده است.
نکته بازار، پیش بینی تحلیلگران از وضعیت بلوکه در آخر ماه بود. از منظر آنها با توجه به سابقه، وضعیت بلوکه به دلیل کمبود نقدینگی در آخر ماه سنگینتر میشود. این پیش بینی در حالی صحت دارد که خبر منفی به بازار مخابره نشود.