ترمز نوسان افزایشی بازار در روز چهارشنبه بعد از سه روز گرفته شد و قیمت ارز و سکه با نزول به سمت مرزهای حمایتی حرکت کردند؛ قیمت سکه با افت دو کانالی به کانال 83 میلیون رسید و بازار دلار و درهم یک کانال از دست دادند.

روند بازار در روز چهارشنبه دو نکته داشت؛ یک اینکه روند نزول در بازار در حالی رقم خورد که قیمت‌ها با گپ منفی بازگشایی کردند و نوسان رفت و برگشتی داشتند. نکته دوم بازار ریزش سه کانالی دلار هرات بود که تا کانال 89 هزار تومان پایین آمد. بر این اساس شکاف بین قیمت دلار تهران و دلار هرات به هزار و 600 تومان رسید که عدد قابل توجهی است.

صندوق‌های طلا که در روز سه‌شنبه برخلاف بازار روند بازار طلا و ارز حرکت کرده بودند باهوش بازار بودند و در روز چهارشنبه هم شاهد بازار قرمزپوشی در سمت صندوق‌های طلا بودیم. در بازار چهارشنبه خروج پول از صندوق‌های طلا بیشتر شد و به بیش از 300 میلیارد تومان رسید.

بازار سهام در روز چهارشنبه در ارزش معاملات رکورد زد و همچنان قرمزپوش بود. خروج پول در روز چهارشنبه از بورس به 12 همت رسید. در پنج روز معاملاتی گذشته 25 همت پول حقیقی خرد از بازار سهام خارج شده که عدد قابل توجهی است.

در بازار معامله‌گران مدعی‌اند پله آهنی و اکثر اتاق‌های معاملاتی به مدت یک هفته تعطیل خواهد بود. بر این اساس اگر روند نرخ‌دهی در این هفته ادامه‌دار باشد با توجه به تعطیلی، عمق بازار کم خواهد شد که احتمال دارد نوسان‌گیر وارد بازار شود. در این شرایط با تجربه‌های بازار توصیه می‌کنند که بی‌گدار به آب نزنید و نظاره‌گر باشید تا رفتار قیمت در مرزهای حساس مشخص شود.

به عقیده برخی از تحلیلگران روند نزول در بازار به دلیل تزریق بازارساز در بازار دبی بوده است، اما در مقابل برخی معتقدند این رفتار نرخ به دلیل تعطیلی یک هفته‌ای بازار است که قیمت‌ها از سقف دور شدند تا ریسک کاهش در قیمت از قبل گرفته شود. البته در کف بازار سه‌شنبه همانطوری که تحلیلگران فنی به آن اشاره داشتند در مرزهای مقاومتی قیمت‌ها به وضعیت واگرایی منفی رفتند که نوید اصلاح را می‌داد.

سوال مهم بازار در روز چهارشنبه، این بود که کاهش قیمت‌ها پولبک بود یا یک ریزش ادامه‌‎دار؟

برای پاسخ این سوال تحلیلگران معتقدند که باید به سه تا موضوع دقت کرد؛ اول اینکه فاند خبری در مورد مذاکره چیست؟ اگر اخبار در مورد مذاکرات مثبت باشد می‌تواند اصلاح قیمت را عمیق‌تر کند اما در غیر این صورت روند روز چهارشنبه پولبک محسوب می‌شود.

دوم اینکه آیا در هفته پیش‌رو تنش‌های منطقه‌ای شدت می‌گیرد یا نه؟ اگر خبری از تنش نباشد که روند ریزش در بازار پایدار خواهد بود یا حاقل قدرت صعود از بازار گرفته خواهد شد. اما اگر اخبار تنش به بازار مخابره شود، قیمت‌ها ترمز کاهش را خواهد گرفت.

سومین موضوع به رفتار بازارساز برمی‌گردد، اگر بازارساز به تزریق درهم ادامه دهد همچنان شاهد کاهش در قیمت‌ها خواهیم بود.

در بازار چهارشنبه قیمت دلار هرات با گپ منفی در 91 هزار و 400 تومان شروع به کار کرد و در ادامه نزولی دنبال شد. قیمت دلار هرات با افت سه کانالی تا 89 هزار و 200 تومان پایین رفت و از این ناحیه حمایت شد. قیمت دلار هرات در نهایت در 89 هزار و 600 تومان بسته شد. این در حالی بود که قیمت دلار فردایی هرات در میانه‌های کانال 90 هزار تومان نوسان می‌داد.

قیمت دلار تهران با گپ منفی هزار تومانی در 91 هزار و 750 تومان شروع به کار کرد و در ادامه با کاهش تا 90 هزار و 350 تومان پایین رفت. در نیمه دوم قیمت از این مرز برگشت خورد و در 91 هزار و 200 تومان بسته شد. قیمت تتر در سایت نوبیتکس در حوالی کانال 88 هزار تومان نرخ‌گذاری شده که شکاف آن با دلار تهران به بیش از دو هزار تومان رسیده است.

قیمت درهم با گپ منفی 300 تومانی در 24 هزار و 850 تومان بازگشایی کرد و با کاهش تا 24 هزار و 450 تومان پایین رفت. در انتهای بازار قیمت برگشت خورد و در 24 هزار و 750 تومان بسته شد.

حباب دلاری درهم در روز چهارشنبه مثل روز گذشته منفی بود و منفی 300 تومان برآورد می‌شود که نشان می‌دهد قیمت دلاری درهم از دلار تهران عقب افتاده است.

قیمت سکه با گپ منفی یک میلیون و 200 هزار تومانی در 83 میلیون و 980 هزار تومان آغاز به کار کرد و در نیمه اول تا کانال 82 میلیون پایین رفت. قیمت سکه با نوسان رفت و برگشتی دوباره به 85 میلیون رسید و در انتهای بازار دوباره کاهشی شد و به 83 میلیون و 500 هزار تومان رسید. حباب سکه همچنان 16 درصد است که نشان می‌دهد قیمت بازاری سکه 11 میلیون و 643 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.

قیمت طلای آبشده با گپ منفی یک میلیون و 300 هزار تومانی در 31 میلیون و 512 هزار تومان شروع به کار کرد اما در ادامه از این ناحیه با حمایت به کانال بالا برگشت. قیمت طلای آبشده در نهایت در 32 میلیون و 180 هزار تومان به کار خودش پایان داد. حباب طلای آبشده با کاهش به زیر یک درصد رفت که نشان می‌دهد قیمت بازاری طلا 288 هزار تومان گرانتر از ارزش ذاتی آن معامله می‌شود.